Recursos en internet para mapear el prejuicio racial educacional brasileño
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Lilian Alcántara Soares
Aunque el mito de la “democracia racial” permanezca en el imaginario social de algunos sectores de la sociedad brasileña, los datos del Instituto Nacional de Estudios e Pesquisas Educacionais Anísio Teixeira (INEP) y del Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE) demuestran que en Brasil todavía no se han democratizado las relaciones sociales y raciales. Pretendemos aquí, a partir de la observación de estos índices, hacer una reflexión sobre tres facetas de la problemática étnico-racial que afectan actualmente el ámbito educacional brasileño: la percepción de la comunidad escolar sobre la diversidad étnica y cultural; el contexto del nacimiento de las políticas públicas que pretenden combatir la discriminación racial a través de la educación; y la recepción de las políticas de inclusión por parte de la sociedad.
Paraules clau
racismo, educación, enseñanza de historia, políticas públicas
Article Details
Com citar
Alcántara Soares, Lilian. “Recursos en internet para mapear el prejuicio racial educacional brasileño”. Ar@cne: revista electrónica de recursos en internet sobre geografía y ciencias sociales, https://raco.cat/index.php/Aracne/article/view/280319.
Drets
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:
- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència de Creative Commons d'Atribució-No Comercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0) que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).