Nivells de pràctica d’activitat fisicoesportiva de temps lliure en els estudiants de Educació Superior de la Universitat de Guadalajara (Mèxic). Anàlisi d’alguns factors biològics i demogràfics
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Gabriel Flores Allende
Francisco Ruiz Juan
María Elena García Montes
Els comportaments de pràctica fisicoesportiva de temps lliure dels joves universitaris no s’ajusten prou a les recomanacions d’un estil de vida actiu que sigui favorable per a la seva salut. En aquest estudi, s’indaga la influència del sexe, l’edat i l’índex de massa corporal sobre les quantitats i els nivells de pràctica d’activitat fisicoesportiva de temps lliure que realitzen els subjectes actius. Sobre una població de 65.700 estudiants d’Educació Superior de la Universitat de Guadalajara, Mèxic, s’ha realitzat un mostreig polietàpic estratificat amb afixació proporcional, que ha donat com a resultat una mostra de 1.207 subjectes, cosa que significa un marge d’error de +-3% i un nivell de confiança del 95,5 %. Per a la recollida de dades s’ha utilitzat un qüestionari estandarditzat que s’ha aplicat de forma autoadministrada. Entre els principals resultats els estudiants dediquen de 2 a 3 dies a la pràctica, durant 2 o 3 hores; s’han trobat entre 2 i 3 vegades a la setmana un augment considerable en les pulsacions i un esforç respiratori d’almenys vint minuts. El col·lectiu més gran compleix amb els nivells recomanats d’activitat física. S’observa que les variables sexe, edat i l’IMC, no produeixen variacions en la freqüència, intensitat i durada de la pràctica fisicoesportiva de temps lliure ni en els nivells suggerits d’activitat física.
Paraules clau
Freqüència, Durada, Intensitat, Nivells d’activitat física, Estudiants universitaris, Factors.
Article Details
Com citar
Flores Allende, Gabriel et al. “Nivells de pràctica d’activitat fisicoesportiva de temps lliure en els estudiants de Educació Superior de la Universitat de Guadalajara (Mèxic). Anàlisi d’alguns factors biològics i demogràfics”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 2, no. 96, pp. 84-95, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/300034.
Articles més llegits del mateix autor/a
- María José Girela Rejón, María Elena García Montes, Les diferències de gènere existents en el coneixement professional docent de l’alumnat de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Universidad de Granada , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 81 (2005)
- Antonio Granero Gallegos, Francisco Ruiz Juan, María Elena García Montes, Estudi sobre les motivacions per recórrer el Camí de Sant Jaume , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 89 (2007)
- Francisco Ruiz Juan, M.ª Elena García Montes, Demanda d’activitats fisicoesportives de temps lliure. Estudi comparatiu entre l’alumnat d’Ensenyament Secundari Postobligatori de segon cicle de la Universitat d’Almeria , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 77 (2004)
- Francisco Ruiz Juan, María Elena García Montes, Arturo Díaz Suárez, Determinants demogràfics i actitudinals dels comportaments davant de la pràctica d’activitat fisicoesportiva de temps lliure a la ciutat de l’Havana (Cuba). Identificació del perfil poblacional mitjançant les xarxes de Bayes , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 94 (2008)
- Francisco Ruiz Juan, Ma. Elena García Montes, Antonia Irene Hernández Rodríguez, L'interès per la pràctica d'activitat físicoesportiva de temps lliure de l'alumnat de la Universitat d'Almeria. Un estudi longitudinal , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 63 (2001)
- Alberto Nuviala Nuviala, Francisco Ruiz Juan, M.ª Elena García Montes, Expectatives dels usuaris directes i indirectes dels serveis esportius en edat escolar en una comarca aragonesa , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 87 (2007)