EDUCACIÓ FISICA I SÍNDROME DE DOWN. LA IDENTIFICACIÓ DE LES NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La constatada evolució dels conceptes d'interacció i d'educació especial ha originat i sustentat (en el marc de
la reforma educativa) l'aparició d'una nova idea d'escola que respongui a les necessitats educatives de tots els alumnes, sigui quin sigui el seu grau d'especificitat, i independentment de si es deriven en major o menor mesura d'handicaps, dèficits o qualsevol altre factor social, familiar, escolar, etc. Es tracta d'una escola oberta a la diversitat, que no pretén exigir a tots els alumnes igual rendiment acadèmic, sinó que, amb l'atenció personalitzada, cada alumne aconsegueixi el seu nivell òptim de desenvolupament. L'element central per respondre a aquestes diferents necessitats educatives és el nou model curricular. Un
únic marc curricular per a tot l'ensenyament obligatori subjecte a adequacions diverses, que fuig de la freqüent temptació d'elaborar currículums diferenciats i palal.lels (un per als alumnes "normals" i altre per als alumnes "especials"), basats en l'handicap com a base principal d'elaboració i desenvolupament, però que no fa d'aquest un factor definitiu, partint de la consideració de que tot individu discapacitat té les mateixes necessitats educatives que la resta d'alumnes i pot, a més a més, presentar unes necessitats educatives especial.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Susana Camuñas Clemares, Eulàlia Dordal Culla, LES ADEQUACIONS CURRICULARS INDIVIDUALITZADES EN EDUCACIÓ FÍSICA: SÍNDROME DE DOWN , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 38 (1994)
- Francesc Solanellas Donato, Andreu Camps Povill, Marta Carranza Gil-Dolz del Castellar, Eulàlia Dordal Culla, Anna Carné Miguélez, Los Juegos Olímpicos de Barcelona, 25 años después (3) , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 129 (2017)