Valoració de la freqüència cardíaca de recuperació després d'un programa d'entrenament de força/resistència en hipòxia

Main Article Content

Ginés Viscor
Jesús Álvarez-Herms
Sonia Julià-Sánchez
Francesc Corbi
Teresa Pagès
Objectiu: Dotze subjectes joves físicament actius van ser dividits en dos grups equilibrats per poder ser entrenats en hipòxia (HYP) i normòxia (NOR).

Material i mètodes: Els subjectes foren assignats a cada grup en base als resultats en una prova prèvia de salt en contramoviment de 60 s (CMJ60). Ambdós grups realitzaren durant 4 setmanes un entrenament idèntic de força (volum, intensitat, caràcter i condicions d’esforç) a les extremitats inferiors (esquat, mig esquat i salts).

Resultats: Ambdós grups van millorar en tots els casos. S’analitzà l’evolució temporal de la freqüència cardíaca durant la prova CMJ60 i el posterior període de recuperació de 3 min. El grup HYP (n = 5) reflecteix una millora de l’índex de recuperació de la freqüència cardíaca en comparació amb el grup NOR (prova t de Student) després de 2 (p = 0,03) i 3 (p = 0,05) minuts d’haver finalitzat el test de salts.

Conclusions: Concloem que un protocol d’entrenament de la resistència (12 sessions en 4 setmanes) de les extremitats inferiors en altitud simulada podria millorar l’índex de recuperació de la freqüència cardíaca en comparació amb el mateix entrenament realitzat a nivell del mar.

Article Details

Com citar
Viscor, Ginés et al. “Valoració de la freqüència cardíaca de recuperació després d'un programa d’entrenament de força/resistència en hipòxia”. Apunts: Medicina de l’esport, vol.VOL 47, no. 173, pp. 23-29, https://raco.cat/index.php/Apunts/article/view/252394.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>