L’evolució del nucli emmurallat medieval
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Anna Maria Puig Griessenberger
El perímetre de les muralles que varen defensar la vila medieval de Figueres és un tema encara poc estudiat. La troballa d’unes restes arqueològiques durant unes recents obres d’urbanització ha portat a fer-ne una revisió. Es planteja la hipòtesi de l’existència de tres recintes emmurallats successius en el temps. Els dos primers, els més desconeguts, són anteriors a la decisió del rei Jaume I de fixar els límits del nou circuit de la vila, amb l’atorgament de la Carta Pobla. El tercer, conseqüència d’aquesta carta de privilegis, encara avui s’entreveu a la topografia urbana de la ciutat
Palabras clave
Cellera, Carta Pobla, muralles i torres, urbanisme
Article Details
Cómo citar
Puig Griessenberger, Anna Maria. «L’evolució del nucli emmurallat medieval». Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, vol.VOL 44, pp. 67-96, doi:10.2436/20.8010.01.119.
Artículos más leídos del mismo autor/a
- Sònia Masmartí Recasens, Anna Maria Puig Griessenberger, El monestir de Sant Pere de Rodes a Vila-sacra i Figueres , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 51 (2020)
- Maria Clua Mercadal, Montserrat Mataró i Pladelasala, Anna Maria Puig Griessenberger, Les pellofes del monestir de Sant Pere de Rodes , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 44 (2013)
- Anna Maria Puig Griessenberger, El refugi de la plaça de l’Estació de Figueres , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 51 (2020)
- Anna Maria Puig Griessenberger, Montserrat Mataró i Pladelasala, La cel•la abans del monestir: Sant Pere de Rodes als segles VIII i IX , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 43 (2012)