Govern municipal i representativitat social a Castelló d’Empúries a mitjan segle XVI
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Josep Colls Comas
Universitat de Girona
Aquest article fa una aproximació al perfil dels grups socials que tenien accés a les institucions i càrrecs de govern de la universitat de Castelló d’Empúries a mitjans del segle XVI. A través de les ocupacions dels individus insaculats l’any 1541 en contraposició a l’estructura socioprofessional de la vila a mitjan segle XVI, es conclou que el municipi castelloní es trobava a mans d’una minoria formada essencialment per juristes, notaris, mercaders i artesans vinculats a la draperia i l’adoberia.
Paraules clau
Castelló d’Empúries, Segle XVI, Universitat, Govern municipal, Representativitat social
Article Details
Com citar
Colls Comas, Josep. “Govern municipal i representativitat social a Castelló d’Empúries a mitjan segle XVI”. Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, vol.VOL 54, pp. 67-78, doi:10.34810/20.8010.01.320.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Josep Colls Comas, La pesta de mitjan segle XVII al comtat d’Empúries. El contagi de Llançà de 1651-1652 , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 52 (2021)
- Ferran del Campo Jordà, Josep Colls Comas, Jusa Juanola Pagès, Erika Serna Coba, Els diputats altempordanesos de la Mancomunitat. Apunts biogràfics , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 47 (2016)
- Josep Colls Comas, Els orígens de l’ensenyament secundari a l'Empordà: el Colegio de Humanidades de Figueres (1839-1845) , Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos: Vol. 47 (2016)