La vinya i el vi empordanesos vistos pels viatgers dels segles XV al XIX

Main Article Content

Manuel Moreno Chacón

Aquest article és un homenatge al recordat Eduard Puig i Vayreda, gran coneixedor del camp empordanès, especialment de tot allò relacionat amb la vinya i el vi. Els seus estudis d’enòleg els va posar en pràctica tant des del punt de vista professional com cultural, deixant-nos diversos treballs en forma de llibres i articles sobre la viticultura. Des d’aquestes pàgines es vol incidir en aquest tema, recopilant un bon nombre de relats de viatgers, la majoria forans, que van visitar l’Alt Empordà entre els segles XV i XIX. La visió dels viatgers de la vinya i el vi empordanesos permet conèixer l’evolució de la viticultura a la comarca al llarg de la història, convertint els seus relats en una important font documental per al seu estudi.


 

Paraules clau
Viatge, Viatger, Cultius, Vinya, Vi, Viticultura

Article Details

Com citar
Moreno Chacón, Manuel. “La vinya i el vi empordanesos vistos pels viatgers dels segles XV al XIX”. Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, vol.VOL 51, pp. 301-16, https://raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/378182.
Biografia de l'autor/a

Manuel Moreno Chacón

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i arxiver