El dibuix de la figura humana com a llenguatge expressiu

Main Article Content

Susana Pérez Testor
Miriam Guerra Balic
Núria Massó i Ortigosa
El dibuix de la figura humana utilitzat com a llenguatge expressiu es pot contemplar a diferents exposicions artístiques com a font d’informació històrica on es relacionen les vivències personals amb la seva representació pictòrica. Les exposicions més representatives d’aquest tema que han tingut lloc a la nostra ciutat en els darrers anys han estat La col·lecció Prinzhorn (Museu d’Art Contemporani de Barcelona, 2001), En guerra (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 2004) i Hi havia una vegada Txernòbil (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 2006).

En el grup de recerca Salut Activitat Física i Esport (SAFE) de la Facultat de Psicologia Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna, dins el projecte Dansa Esquema Corporal (DEC) hi ha una línia d’investigació dedicada a avaluar l’impacte de les sessions d’expressió corporal, entesa principalment com a vivència personal, i la seva representació gràfica en paper. Els objectius principals de la nostra recerca son examinar si el dibuix de la figura humana és una eina eficaç per avaluar el coneixement de l’esquema corporal en població general infantil i en població d’adolescents amb Síndrome de Down amb el test de Goodenough, i avaluar la repercussió de la sessió d’expressió corporal en el desenvolupament emocional amb el test de Koppitz.

Article Details

How to Cite
Pérez Testor, Susana et al. “El dibuix de la figura humana com a llenguatge expressiu”. Aloma: revista de psicologia, ciències de l’educació i de l’esport Blanquerna, no. 21, pp. 223-30, https://raco.cat/index.php/Aloma/article/view/92269.