Literatura gràfica per a transformar l’ensenyament universitari: la crítica literària explicada amb un còmic en el Grau d’Estudis Anglesos,

Main Article Content

Julia Haba-Osca

Transformar la deriva del pensament de l’alumnat del Grau d’Estudis Anglesos i promoure’n la perspectiva crítica des de fronts diversos (literatura anglòfona, feminisme, teoria de gènere, filosofia, psicoanàlisi, comunicació, pedagogia, etc.) és l’essència de la crítica pràctica literària a la Universitat de València. Tot i que presentem textos i dispositius culturals i polítics amb estratègies pedagògiques per a incitar a pensar i actuar, la realitat de l’aula és que l’alumnat troba massa complexa aquesta matèria en comparació amb l’aprenentatge de llengües i literatures de la resta d’assignatures. En aquest escenari i per a aproparlos- hi, fem servir el còmic Introducing Literary Criticism: A Graphic Guide (2016) de l’autor Owen Holland i l’il·lustrador Piero, amb excel·lents resultats acadèmics, demostrant com la literatura gràfica contribueix a l’anàlisi, reflexió i  difusió d’aspectes teòrics, pràctics i aplicats a l’ensenyament de llengües i literatures, però també amb la crítica literària.

Paraules clau
literatura gràfica, ensenyament universitari, crítica literària, Estudis Anglesos, còmic

Article Details

Com citar
Haba-Osca, Julia. “Literatura gràfica per a transformar l’ensenyament universitari: la crítica literària explicada amb un còmic en el Grau d’Estudis Anglesos”,. Aiguadolç, L’, no. 52, pp. 117-24, https://raco.cat/index.php/Aiguadolc/article/view/426731.