La presència de la por i la construcció d’enemics en el discurs de Vox el 2019
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El tipus i els temes que s’utilitzen en els discursos dels partits polítics d’extrema dreta configuren, sens dubte, alguns dels seus trets més visibles. L’autoritarisme, el rebuig de la immigració o la crítica destructiva de les institucions de l’Estat i de la resta de partits polítics són alguns dels temes que els caracteritzen. Igualment, sembla que l’element que més identifica aquest discurs és el seu elevat contingut emocional i, més concretament, l’alta intensitat de l’ús de missatges que activen la por en la població receptora.
Aquesta investigació rastreja la presència de la por en els discursos del partit polític espanyol d’extrema dreta Vox. En mesura la intensitat, recull els termes amb què es designa i mostra, a més, la seva associació amb el procés discursiu de construcció d’enemics. En concret, per a mesurar la intensitat, seleccionar i quantificar els termes dels discurs de la por, s’hi exploren, durant l’any 2019, els missatges en el compte de Twitter d’aquest partit, i es compara, durant el mateix any, amb la presència de temor o de por en els comptes de la xarxa oficial equivalent de la resta de partits polítics.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 4.0.
(c) Maria Trinidad Bretones, Miquel Domínguez Martí, 2023
Drets d'autor
(1) L'AUTOR/A CONSERVA ELS DRETS. CREATIVE COMMONS
L'autor/a que publica en aquesta revista està d'acord amb els termes següents:
- L'autor/a conserva els drets d’autoria i atorga a la revista el dret de primera publicació de l’obra.
- Els textos es difondran amb la llicència de Reconeixement de Creative Commons, la qual permet compartir l’obra amb tercers, sempre que en reconeguin l’autoria, la publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Salvador Aguilar, María Trinidad Bretones, Jaime Pastor Verdú, 7. DE TAHIR AL 15-M: MOVIMIENTOS CIUDADANOS AL RESCATE , Anuari del Conflicte Social: Núm. 1 (2012): Anuari del Conflicte Social 2011
- María Trinidad Bretones, Fernando Longo Cardoso Dias, MOVIMENTS SOCIALS MASSIUS I PROCESSOS NO INTENCIONATS , Anuari del Conflicte Social: Núm. 6 (2016)
- María Trinidad Bretones, Jordi Bonet, Clara Camps Calvet, Joan Quesada, La Pandèmia travessa tot , Anuari del Conflicte Social: Núm. 10 (2020)
- María Trinidad Bretones, Carlos Andrés Charry, SUMARI , Anuari del Conflicte Social: Núm. 5 (2016): Anuari del Conflicte Social 2015
- Salvador Aguilar, María Trinidad Bretones, Jaime Pastor Verdú, Introducción general al Anuari 2011 , Anuari del Conflicte Social: Núm. 1 (2012): Anuari del Conflicte Social 2011
- María Trinidad Bretones, 10.4. PORTUGAL EN TIEMPOS DE CRISIS : LA PROTESTA SOCIAL POR EL DERRUMBE DEL ESTADO DEL BIENESTAR , Anuari del Conflicte Social: Núm. 2 (2013): Anuari del Conflicte Social 2012
- Álvaro Salinas Rosen, María Trinidad Bretones, Movimientos Sociales en Chile: “Movimientos Feministas y su Asalto Institucional. Oportunidades Políticas y de Mediación” , Anuari del Conflicte Social: Núm. 14 (2023)