Twitter com a recurs per a avaluar el procés d'ensenyament universitari

Main Article Content

Jonatan García Suárez
Carmen Trigueros Cervantes
Enrique Rivera García
La gran difusió de les xarxes socials entre els estudiants universitaris és un excel·lent potencial per a la seva utilització amb una finalitat acadèmica. La universitat té en el seu alumnat una important font d'informació per a la qualitat dels seus serveis i en les xarxes socials, una potent eina d'avaluació. El propòsit de l'estudi se centra a analitzar una experiència basada en la utilització de Twitter en l'avaluació diària del procés d'ensenyament i la seva repercussió en l'alumnat. L'experiència va comptar amb la participació d'un total de 145 estudiants que, voluntàriament, i anònimament si així ho desitjaven, van avaluar cadascuna de les classes rebudes a través de l'emissió de tuits. La percepció de l'alumnat sobre la utilitat de Twitter per a l'avaluació del procés es va fer a través d'un qüestionari de preguntes obertes. Les principals troballes de la investigació van indicar una alta satisfacció amb el procés seguit en l'assignatura. Més discretament es valora positivament la incorporació i l'ús de Twitter per al fi acadèmic. Es conclou que Twitter pot ser una eina adequada per a l'estudiant en l'avaluació del procés d'ensenyament i amb àmplies facultats per a la seva incorporació en l'àmbit universitari.
Paraules clau
xarxes socials, avaluació, estudiants, universitat, docència, Twitter

Article Details

Com citar
García Suárez, Jonatan et al. “Twitter com a recurs per a avaluar el procés d’ensenyament universitari”. RUSC, Universities & Knowledge Society, vol.VOL 12, no. 3, pp. 32-45, doi:10.7238/rusc.v12i3.2092.
Biografies de l'autor/a

Jonatan García Suárez, Universitat de Granada

Estudiant del màster de Professorat d'educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyament d'idiomes, Universitat de Granada

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i diplomat en Magisteri, especialitat en Educació Física, actualment cursa els estudis del màster de Professorat d'educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyament d'idiomes. Durant el curs 2012-2013 va ser becari de col·laboració en el Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de Granada.

Cooperativa de Enseñanza Colegio Santa Cristina

Casería de Montijo, s/n

18011 Granada

España

Carmen Trigueros Cervantes, Universitat de Granada

Professora titular d'universitat, Universitat de Granada

Doctora en Educació Física. Responsable i investigadora del grup d'investigació d'Educació Física i Transformació Social. Especialista en l'anàlisi qualitativa de dades amb el programari NVivo. Professora de grau i postgrau a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Granada.

Universidad de Granada

Campus de Cartuja, s/n

18071 Granada

España

Enrique Rivera García, Universitat de Granada

Professor titular d'universitat, Universitat de Granada

Doctor en Educació Física (premi extraordinari). Investigador en el camp de l'ensenyament en educació superior. Professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Granada, imparteix cursos de postgrau relacionats amb el desenvolupament del currículum, la investigació qualitativa i l'anàlisi de dades amb ajuda del programari NVivo.

Universidad de Granada

Facultad de Ciencias de la Educación

Departamento de Didáctica de la Expresión Musical, Plástica y Corporal

Campus de Cartuja, s/n

18071 Granada

España