#kötümübilirdik : la memoria política del golpe de Estado del 12 de Septiembre
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Nilüfer Narli
Bahçeşehir Üniversitesi (Istanbul, Turquia)
Kaya Akyildiz
Bahçeşehir Üniversitesi (Istanbul, Turquia)
Los autores reflexionan sobre la memoria histórica a partir del recuerdo que ha dejado en la sociedad turca el golpe del 12 de septiembre de 1980, conocido en turco como 12 Eylül Darbesi. Dentro de este ejercicio, cobra especial relieve la figura de su ejecutor, el general Kenan Evren, presidente de Turquía entre 1980 y 1989, fallecido en 2015. El artículo incluye los resultados de sondeos de opinión realizados entre la población turca para establecer el alcance del impacto de ese golpe que marcó la política y la sociedad turcas. El artículo fue escrito y entregado antes del fracasado golpe del 15 de julio de 2016
Palabras clave
Golpe de Estado, Turquia, 1980, 12 de septiembre, Memòria històrica, Kenan Evren
Article Details
Cómo citar
Narli, Nilüfer; y Akyildiz, Kaya. «#kötümübilirdik : la memoria política del golpe de Estado del 12 de Septiembre». Tiempo devorado: revista de historia actual, vol.VOL 3, n.º 2, pp. 351-73, https://raco.cat/index.php/tdevorado/article/view/321719.
Derechos
Derechos de autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria.
- Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.en.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).