L'Atlàntic, un espai polític compartit. La premsa xilena i les revolucions franceses de 1830 i 1848
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L'Atlàntic va ser un espai polític compartit més enllà de les independències. Partint d'aquesta idea general, aquest article pretén contribuir a l'obertura de noves vies d'enteniment i confluència per sobre de tradicionals lectures de caràcter unidireccional que han incidit en la ruptura i la desconnexió. En aquest cas, en el context de les onades revolucionàries activades a Europa a mitjan segle XIX, que coincideixen amb l'etapa de major tensió i debat entorn de la configuració del nou mapa polític i institucional de l'antiga Amèrica espanyola. Prenent com a referència el cas de Xile, i tot considerant alguns dels esdeveniments determinants dels primers anys de la independència –com la guerra civil de 1829 i l'aixecament armat de 1851, que en bona mesura vénen a emmarcar dues de les fites fonamentals del cicle revolucionari europeu–, s'aposta per explorar l'ús i la referencialitat que aconseguiren les revolucions de França de 1830 i 1848 en la premsa i papers públics del moment, contribuint amb això a traçar de manera més precisa el marc de representacions i significats de la revolució gestat fora dels seus escenaris centrals.
Article Details
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria.
- Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/deed.ca.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).