Els caputxins i les bones lectures. L'oferta llibresca de la impremta 'El Heraldo', Cartago, Costa Rica (1913-1965)

Main Article Content

Eugenio Quesada Rivera

El propòsit d'aquest article és analitzar l'oferta dels llibres que podien adquirir-se a la impremta El Heraldo, propietat dels frares caputxins a Cartago, Costa Rica, entre 1913 i 1965. L'anàlisi es realitza des de la perspectiva de la història de la lectura, filla de l'escola francesa dels Annales i s'empren els llistats de llibres i fullets publicats en la revista El Heraldo Seráfico com a font principal. Es conclou que aquests religiosos van implantar a Costa Rica les idees de Lleó XIII i que van seguir el model desenvolupat prèviament pel seu Orde a Catalunya.


Article Details

Com citar
Quesada Rivera, Eugenio. “Els caputxins i les bones lectures. L’oferta llibresca de la impremta ’El Heraldo’, Cartago, Costa Rica (1913-1965)”. Rubrica contemporanea, vol.VOL 9, no. 18, pp. 219-41, doi:10.5565/rev/rubrica.204.
Biografia de l'autor/a

Eugenio Quesada Rivera, Universidad de Costa Rica

Costarricense, doctorando en Historia (École des Hautes Études en Sciences Sociales-EHESS, Mondes Américains), París. Máster en Historia de las Civilizaciones (EHESS), bachiller en Comunicación Colectiva con énfasis en Periodismo (Universidad de Costa Rica) y bachiller en Enseñanza de los Estudios Sociales (Universidad de Costa Rica). Asimismo, es docente de la Escuela de Ciencias de la Comunicación Colectiva de la Universidad de Costa Rica.