Els Consells Escolars com a formadors de consciència democràtica
Article Sidebar
Google Scholar citations
Main Article Content
Si haguéssim de fer filosofia de l'educació entenent-la com una reflexió sobre les darreres finalitats del procés educatiu, caldria acceptar que el més important no és tant aprendre les 'regles', sinó com viure en una societat lliure aprenent a prendre decisions, cosa que significa responsabilitat. Una de les formes perfer realitat les idees educatives ha de ser acceptar que la democràcia solament té sentit si s'exerceix, i que implica sobretot acceptació d'aquesta responsabilitat. Per tant, tots els que participen en el Consell del centre i en els diversos consells escolars han d'acceptar que és a les nostres mans que totes aquestes noves estructures funcionin, i que hem d'exercitar-les, entre equivocacions i encerts, amb la reflexió corresponent. Avui la participació és, en primer lloc, un dret; en segon, una exigència; i en tercer, un deure. Per tant, si no es desenvolupa adequadament, la responsabilitat no serà de ningú més que de tots, sabent que d'aquest 'tots' formem part cadascú de nosaltres.
Article Details
Most read articles by the same author(s)
- Luis F. Valero, Jordi Vallès, Converses amb Octavi Fullat , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 3 (1991)
- Luis F. Valero, La lógica de lo social , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 4 (1992)
- Luis F. Valero, Seminari Internacional: Educació i Democràcia , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 4 (1992)
- Ignasi Brunet, Luis F. Valero, La LOGSE i la Convergència amb Europa , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 4 (1992)
- Luis F. Valero, L’educació i la construcció de l’ésser humà europeu , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 1 (1990)