Els Conflictes a la Zona de l'Àfrica dels Grans Llacs. El seu Impacte en el Moviment Migratori a Ruanda (1959-2017)
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Els migrants i els refugiats juguen un paper important en els processos de desenvolupament i democratització, però també en els conflictes en els seus països d’origen. En particular, els refugiats a l’Àfrica dels Grans Llacs han estat un dels principals problemes de seguretat en aquesta zona. En el cas de Ruanda, la Revolució de 1959 va provocar una primera onada d’exiliats ruandesos. Des de llavors, les lluites pel poder en el país no han parat de provocar morts i milers de refugiats. La guerra del Front Patriòtic Ruandès (antics refugiats tutsis) contra el règim d’Habyarimana va acabar amb el genocidi de tutsis de 1994, on milions de persones van perdre la vida i molts milers de ruandesos es van exiliar als països veïns o a Europa. Després del genocidi, el nombre de ruandesos que viuen a l’estranger com a refugiats polítics ha augmentat. Aquesta situació de refugiats forçats s’explica pels conflictes que hi ha hagut en aquesta zona dels Grans Llacs en aquests darrers anys.
Article Details
Drets d'autor
Avís de drets d’autoria
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els següents termes:
- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació de l’obra, que es difondrà amb tots els drets reservats.
- Els autors són lliures d’establir acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada en la revista (com per exemple la publicació en un repositori institucional o temàtic, la seva pàgina web personal o un llibre), sempre que es reconegui la seva publicació inicial en aquesta revista.
- licencia de reconocimiento de Creative Commons
Declaració de privacitat
Les adreces electròniques i els noms introduïts en aquest lloc s’utilitzaran exclusivament per als propòsits declarats per aquesta revista i no es faran servir amb cap altra finalitat ni es posaran a disposició de tercers.
Firmin Dusabe, Universidad de Coimbra
Post-Doctoral ResearcherCentre for Social Studies-University of Coimbra