XIV Congrés d'Arxivística de Catalunya, Arxius, identitat i Estat

Main Article Content

Patrícia Lloveras

Es professionals de l’arxivística i la gestió de documents som part activa i compromesa amb la societat i amb el nostre temps, fet que ens ajuda a observar des de diferents punts de vista la situació històrica, social i política única, i a la vegada tan interessant, que viu el nostre país.
Quin és el paper dels arxius en el marc de la creació de les identitats col·lectives? I en la configuració de la seva identitat nacional? Què entenem per patrimoni nacional? En cas de conflicte institucional, els fons documentals poden arribar a ser moneda de canvi? Què passaria amb el Sistema d’Arxius de Catalunya? I amb les estructures arxivístiques de gestió compartida? En el nou marc que es podria crear, quins són els serveis que hauríem d’oferir a la ciutadania? Podríem aprofundir en la transparència administrativa i en l’accés universal a la documentació?
L’objectiu del XIV Congrés d’Arxivística de Catalunya, que se celebrà a Barcelona els dies 23, 24 i 25 de maig del 2013, fou ajudar a comprendre i respondre alguns d’aquests interrogants, així com trobar estratègies i marcs d’actuació útils per a la nostra professió.


Article Details

Com citar
Lloveras, Patrícia. “XIV Congrés d’Arxivística de Catalunya, Arxius, identitat i Estat”. Canemàs: revista de pensament associatiu, no. 4, pp. 146-51, https://raco.cat/index.php/canemas/article/view/374029.