L’Antàrtida: una zona inhòspita habitada
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El que a simple vista pot semblar un oceà fosc, tempestuós, fred i inhabitable és, en realitat una zona amb un ecosistema exuberant, ric en espècies, formes i color que s’amaga sota el mantell del gel de l’oceà. Són supervivents en un dels hàbitats més durs del planeta i presenten un exemple increïble d’evolució i adaptació dels éssers vius a unes condicions més enllà de les quals només existeix la mort.
Les limitacions tecnològiques havien impedit, fins a finals del segle XX, realitzar investigacions científiques a les gèlides aigües de l’Antàrtida. Però al perdre aquestes limitacions els investigadors que han tingut la sort de submergir-s’hi han pogut ser espectadors privilegiats d’un entorn únic.
Per tal de poder quantificar aquesta biodiversitat i entendre les relacions que estableixen entre ells els organismes dels ecosistemes, els investigadors han centrat la seva recerca en entendre quins productes naturals generen els animals per poder sobreviure en aquest entorn.
Capbussem-nos, durant un moment, en les gèlides aigües del sisè continent: l’Antàrtida.
Article Details
Drets d'autor
L'autor/a que publica en aquesta revista està d'acord amb els termes següents:
- L'autor/a conserva els drets d’autoria i atorga a la revista el dret de primera publicació de l’obra.
- Els textos es difondran amb la llicència de Reconeixement de Creative Commons, la qual permet compartir l’obra amb tercers, sempre que en reconeguin l’autoria, la publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Pol Senabre Suñer, El Mar Mediterrani: pont o frontera , Biologia on-line: Vol. 3 Núm. 2 (2014)