Aspectes estètics i ètics de la responsabilitat de les galeries de murals (Anàlisi comparativa de col·leccions a Zaspa / Gdansk, Łódź i Dulwich / Londres)

Main Article Content

Wioletta Kazimierska-Jerzyk
L’objectiu de l’article és cridar l’atenció sobre els aspectes estètics i ètics de la responsabilitat de crear galeries murals. Els tres exemples: Monumental Art Collection a Gdańsk / Zaspa, Urban Forms Gallery a Łódź, Dulwich Outdoor Gallery de Londres, tenen objectius originals comuns, directament relacionats amb els problemes actuals dels districtes o ciutats en què van ser creats. L’anàlisi d’aquestes col·leccions ens hauria d’ajudar a respondre a les preguntes següents:
1. Què va passar i quan fer possible una interferència visual intensa i massiva en un espai públic com a galeries murals?
2. Les col·leccions de murals realment són galeries o el terme “galeria” és només una metàfora conceptual que facilita les accions dutes a terme en un espai públic?
3. Quins valors, estètics, ètics i relacionats amb els valors socials, artístics, urbans, cognitius i educatius, poden associar-se al fenomen dels murals?
4. Cal protegir i restaurar els murals o deixar-los al “element urbà natural”?
Paraules clau
Estètica, ètica, murals, galeria, Gdansk, Lodz, Urban Forms, Dulwich Outdoor Gallery, Londres, restauració, conservació

Article Details

Com citar
Kazimierska-Jerzyk, Wioletta. “Aspectes estètics i ètics de la responsabilitat de les galeries de murals (Anàlisi comparativa de col·leccions a Zaspa / Gdansk, Łódź i Dulwich / Londres)”. On the w@terfront, vol.VOL 61, no. 6, pp. 3-43, https://raco.cat/index.php/Waterfront/article/view/359390.