De nou sobre el mestre d'Anglesola:: Un cap de marededeu del museu comarcal de l'Urgell-Tàrrega

Main Article Content

Alberto Velasco Gonzàlez

En el present article es proposa que un fragment escultòric conservat al Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, un cap de marededéu de grans dimensions localitzat a Tàrrega amb motiu d’unes obres efectuades en una casa situada en les immediacions del castell, formi part dels membra disjecta de la desapareguda portalada gòtica de l’antiga església de Santa Maria. L’estil del fragment és el propi del Mestre d’Anglesola, l’artista més important implicat en el projecte de realització de les escultures que embellien el portal. A això cal afegir que les seves dimensions s’ajusten a les dels apòstols conservats al museu targarí procedents de la mateixa portalada.
Aquestes coincidències ens fan concloure que el cap de marededéu podria ser l’únic vestigi conservat de la Mare de Déu amb el Nen que va presidir aquest accés al temple fins el 1709, quan la portalada fou desmuntada com a conseqüència d’un terratrèmol ocorregut anys abans. Des d’aquell moment, es perd el rastre d’aquesta escultura.

Paraules clau
art gòtic, escultura gòtica, Mestre d'Anglesola, Tàrrega

Article Details

Com citar
Velasco Gonzàlez, Alberto. “De nou sobre el mestre d’Anglesola:: Un cap de marededeu del museu comarcal de l’Urgell-Tàrrega”. Urtx: revista cultural de l’Urgell, no. 35, pp. 179-87, https://raco.cat/index.php/Urtx/article/view/389383.