“Josep Maria Pons i Guri i la Torre dels Encantats. De l’arqueologia a la història jurídica”.

Main Article Content

Francesc Forn i Salvà

Josep Maria Pons i Guri, patriarca cultural d’Arenys i de la comarca natural, portà a terme un immens treball per protegir i salvaguardar el nostre patrimoni històric i cultural. Al mateix temps, va desenvolupar una producció científi ca extraordinària que ha comportat un punt d’infl exió en la recerca històrica no només dels Arenys o de la Marina de la Selva, sinó del nostre país. La seva entrada en el món de la història es produí a través de l’arqueologia, amb les excavacions de la vil·la romana de Vall de Maria i, sobretot, del poblat ibèric de la Torre dels Encantats. La seva passió per la història es veié complementada per la seva dèria pedagògica amb la creació del Museu d’Arenys. Les iniciatives que s’han dut a terme des de Caldes d’Estrac, o la proposta de José Luis Maya, van intentar infructuosament revitalitzar el primitiu projecte de Pons i Guri.

Paraules clau
Josep Maria Pons i Guri, poblat ibèric, Torre dels Encantats, José Luis Maya, Ramon Bruguera, lartolaietans, Museu Fidel Fita d’Arenys, Encanta’t amb els Encantats, vil·la romana de Vall de Maria, Arrels Cultura

Article Details

Com citar
Forn i Salvà, Francesc. “‘Josep Maria Pons i Guri i la Torre dels Encantats. De l’arqueologia a la història jurídica’”. Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, no. 15, pp. 139-48, https://raco.cat/index.php/TrobadaMaresme/article/view/421235.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>