Variabilidad técnica del Paleolítico Medio en el valle del Ebro : la Cueva de los Moros I de Gabasa (Peralta de Calasanz, Huesca)

Main Article Content

David Santamaría
Lourdes Montes
Pilar Utrilla
La cova de Gabasa va ser un punt de caça especialitzat en l’abatiment de cavalls i de cérvols joves. Les ocupacions de la cova s’alternaren entre neandertals i d’altres depredadors al llarg de més de 10.000 anys. Les cadenes operatives identificades en el conjunt lític es relacionen principalment amb les diferents modalitats del mètode discoide i en menor mesura amb els mètodes Levallois i Quina. Els suports obtinguts (productes corticals, ascles amb dors desbordant, ascles ordinàries i centrípetes) van ser transformats principalment en raspadores i, en menor mesura, en denticulats i osques, i utilitzats, juntament amb algunes ascles no retocades, en el processament de les preses (cérvols i cavalls juvenils).

Article Details

Com citar
Santamaría, David et al. “Variabilidad técnica del Paleolítico Medio en el valle del Ebro : la Cueva de los Moros I de Gabasa (Peralta de Calasanz, Huesca)”. Treballs d’Arqueologia, no. 14, pp. 319-3, https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/148746.