Entrevista a Cèlia Ros i Gasset
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Entrevista realitzada a Cèlia Ros Gasset, que fou regidora de l’Ajuntament de Terrassa per ERC el 2003, durant un mandat. Cal destacar que es tracta d’una dona que té tres carreres: Música, Assistent Social i Ciències Socials.
Comença parlant dels seus primers anys a l’escola i els inicis dels seus estudis musicals, impulsada pel seu pare, l’escultor Miquel Ros. Posteriorment esmenta el seu pas pel Conservatori de Barcelona, i cita els seus companys i professors més destacats.
Els esdeveniments de les riuades del 1962 i la mort del seu pare van provocar que ella es dediqués als afectats. Amb l’ajut d’un treball de Sociologia de Conxita Armengol Mitjans, s’explica quina era la deplorable situació del barri de les Arenes en aquells moments. Es menciona l’organització de l’Associació de Veïns per fer front a les millores necessàries i el nucli d’aixopluc que representava la farmàcia. Un moment destacat va ser la creació de l’Escola Joan XXIII. Es ressalta la feina realitzada pel pare Escolapi Alexandre García Duran de Lara.
Posteriorment, Cèlia Ros decideix estudiar Assistent Social. Ens descriu on era ubicada la carrera, al Gremi de Fabricants de Sabadell, una entitat que ella defineix com a molt progressista.
Menciona el seu casament el 1968 amb Antoni Poch, que seria un dels fundadors i posteriorment director de l’Escola la Roda. També cita el seu ingrés al partit Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya en el seu acte fundacional el 1974, i la seva baixa el 1977. Esmenta també la seva dedicació a l’Escola Fàtima i el seu pas pels equips d’Assessorament Psicopedagògics i Socials. També es titula en Ciències Socials al CIC de Terrassa.
L’any 2003 es presenta durant un mandat com a independent a les eleccions municipals per ERC, i el 2004 s’afilia al partit. També ha format part de la UGT. Assenyala com a important el seu pas per l’escoltisme quan era jove.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista Domènec Ferran (Terrasa, 1957). Impulsor i director del Museu de Terrassa , Terme: Núm. 30 (2015): Sant Miquel d'Ègara
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista al doctor en medicina i historiador Xavier Sierra Valentí , Terme: Núm. 35 (2020): L'any de la pandèmia
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista Irene Castells Olivan , Terme: Núm. 32 (2017): La redescoberta de Santa Maria de Terrassa. de mossèn Arnella a l'actualitat: estudis, restauracions i arrencaments
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista a Pere Puig Ustrell: quaranta anys de sevei a l'Arxiu Històric de Terrassa , Terme: Núm. 28 (2013)
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista a Joan Cardellach i a Joaquim Badia , Terme: Núm. 33 (2018): Terrassa i l'aigua escassa: un repàs a tres segles de sequeres (1600-1870s)
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista a Asumpció Feliu i Torras , Terme: Núm. 31 (2016): Les dones terrassenques (1900-1940). Una absència vergonyant en el discurs historiogràfic local
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista a Eusebi Casanelles Rahla, director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i amb trenta anys al servei de la ciutat de Terrassa , Terme: Núm. 27 (2012)
- Mercè Borràs i Roca, Entrevista a Maria del Ripoll Freixa i Serra , Terme: Núm. 29 (2014)
- Mercè Borràs i Roca, Publicació PAME del treball de recerca 2014 sobre abocador Coll Cardús. Institut Vacarisses , Terme: Núm. 30 (2015): Sant Miquel d'Ègara
- Mercè Borràs i Roca, LLORDÉS, Teresa; PONT Ferran; Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català , Terme: Núm. 29 (2014)