Les fruites i verdures, aliments essencials per a la nostra salut
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Pere Castells
Science and Cooking World Congress Barcelona.
Gemma Salvador
Generalitat de Catalunya
Eulàlia Vidal
Universitat Ramon Llull
L’increment del consum de fruites i hortalisses ofereix múltiples beneficis per a la salut. L’evidència publicada indica que una major ingesta de fruites i hortalisses (FiH) s’associa a un menor risc de mortalitat global, de malalties cardiovasculars, de determinats tipus de càncer, d’obesitat, de diabetis, i també a una millor salut intestinal i del sistema immunitari, entre altres. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir-ne almenys 400 g/dia per obtenir beneficis per a la salut (i indica com a ideal un consum al voltant dels 600 g/dia). La realitat, però, és que la ingesta en la majoria dels països desenvolupats es troba per sota de les recomanacions. Amb l’objectiu de promoure’n un consum saludable i responsable, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) proclama el 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i Verdures. La finalitat i els objectius se centren a conscienciar governs, entitats i ciutadania sobre els beneficis per a la salut d’un consum adequat de fruites i hortalisses, estacionals i de proximitat. També en la necessitat de reduir-ne el malbaratament i donar suport a sistemes alimentaris sostenibles, generant, al mateix temps, beneficis econòmics, socials i ambientals d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. En aquest article es defineixen i classifiquen les fruites i hortalisses, s’identifiquen quins beneficis tenen per a la salut així com les ingestes recomanades i les identificades en el nostre entorn, per acabar amb un seguit de propostes i estratègies plantejades en diversos àmbits.
Article Details
Cómo citar
Castells, Pere et al. «Les fruites i verdures, aliments essencials per a la nostra salut». TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, vol.VOL 20, n.º 20, pp. 5-12, https://raco.cat/index.php/TECA/article/view/395459.
Biografía del autor/a