Valorització d’excedents hortícoles ecològics

Main Article Content

Albert Ribas-Agustí
Anna Jofré
Sara Bover-Cid
El fort creixement en l’oferta i la demanda de productes de l’agricultura ecològica posa en relleu la necessitat de les empreses del sector de ser innovadores i d’oferir productes sostenibles i competitius per assolir un bon posicionament en el mercat. En aquest context, la transformació dels excedents hortícoles en sucs i cremes permet un millor aprofitament dels recursos i una reducció en la generació de residus. D’altra banda, el tractament dels sucs i les cremes per altes pressions permet obtenir productes segurs, amb una vida útil més llarga i que conserven les propietats organolèptiques i el valor funcional, de manera que s’obtenen productes amb alt valor afegit. Ambdues estratègies estan en línia amb el repte actual de reduir les pèrdues i el malbaratament d’aliments al llarg de la cadena alimentària.

Article Details

Com citar
Ribas-Agustí, Albert et al. “Valorització d’excedents hortícoles ecològics”. TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, vol.VOL 20, no. 20, pp. 39-44, https://raco.cat/index.php/TECA/article/view/395463.
Biografies de l'autor/a

Albert Ribas-Agustí, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.

Anna Jofré, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.

Sara Bover-Cid, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.