La cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX.

Main Article Content

Joan Martín i Mallofré

Des dels orígens de la navegació fins a mitjans del segle XX, a les singladures llargues l’alimentació calia considerar-la precària, insuficient i inadequada. Amb molts exemples documentats de tripulacions delmades per la gana i la set. Els vaixells clàssics havien de navegar amb una quantitat d’aliments relativament reduïda i amb sistemes d’emmagatzematge tècnicament limitats. Calia utilitzar queviures que es poguessin conservar moderadament bé sense precaucions especials.

Paraules clau
beguda, menjar, queviures, peix, àpats, majordom, cuiner, galeta

Article Details

Com citar
Martín i Mallofré, Joan. “La cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX”. Singladures: Revista d’història i patrimoni cultural de Vilassar de Mar i el Maresme, no. 37, pp. 131-43, https://raco.cat/index.php/Singladures/article/view/413734.