La cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX.
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Joan Martín i Mallofré
Des dels orígens de la navegació fins a mitjans del segle XX, a les singladures llargues l’alimentació calia considerar-la precària, insuficient i inadequada. Amb molts exemples documentats de tripulacions delmades per la gana i la set. Els vaixells clàssics havien de navegar amb una quantitat d’aliments relativament reduïda i amb sistemes d’emmagatzematge tècnicament limitats. Calia utilitzar queviures que es poguessin conservar moderadament bé sense precaucions especials.
Paraules clau
beguda, menjar, queviures, peix, àpats, majordom, cuiner, galeta
Article Details
Com citar
Martín i Mallofré, Joan. “La cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX”. Singladures: Revista d’història i patrimoni cultural de Vilassar de Mar i el Maresme, no. 37, pp. 131-43, https://raco.cat/index.php/Singladures/article/view/413734.