Les fonts viatgeres: La Font de les Piques com a exemple dels moviments de les fonts monumentals a Lleida - Enjuanes, Iolanda; Sans, Marc (Shikar, 2019)
En aquest article analitzarem les reformes de les fonts monumentals de Lleida i els seus canvis d’emplaçament. Estudiarem amb més profunditat la Font de les Piques, la seva construcció, els canvis estructurals soferts i els seus tres emplaçaments al llarg de la història. També tractarem de forma breu els canvis estètics més rellevants que han patit les fonts monumentals de la ciutat al llarg de la seva existència.