Evolució geoestratègica de les fortificacions militars al Segrià: de l’Edat del Bronze a la Guerra Civil Espanyola

Main Article Content

Montse Baiges i Minguella
Jaume Font i Gort
Gerard Pamplona i Molina

Entendre les fortificacions militars de l’actual comarca del Segrià, des de l’Edat del Bronze (segles XII-VIII  a.n.e., quan es documenten les primeres fortificacions a la comarca) fins a la Guerra Civil Espanyola (1936- 1939, quan va tindre lloc l’última gran construcció d’elements militars), constitueix l’eix central d’investigació d’aquest article. L’objectiu principal és, doncs, plasmar com s’ha anat modificant el paisatge segrianenc en relació a les necessitats militars i polítiques de cada període històric, tant des del punt de vista de l’evolució de la seva ubicació per motius geoestratègics com en la quantitat de fortificacions documentades i estudiades fins ara.

Paraules clau
fortificacions militars, Segrià, geoestratègia, Edat del Bronze, Edat del Ferrro, Època Ibèrica, Època Romana, Tardoantiguitat, Època Andalusina, Època feudal, Edat Moderna, Guerra Civil Espanyola

Article Details

Com citar
Baiges i Minguella, Montse et al. “Evolució geoestratègica de les fortificacions militars al Segrià: de l’Edat del Bronze a la Guerra Civil Espanyola”. Shikar, no. 6, pp. 143-51, https://raco.cat/index.php/Shikar/article/view/366567.