“Zones vermelles”. Desigualtat social i espais en crisi a Barcelona i la seva àrea metropolitana
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Ernest Ruiz i Almar
La crisi econòmica iniciada a l’any 2008 i la seva gestió política han estat les responsables de l’augment de les desigualtats socials a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquest territori és possible identificar una sèrie de localitzacions, les anomenades en aquest article “zones vermelles”, que es veuen més afectades per aquestes desigualtats, no només per la intensitat amb què aquestes es produeixen, sinó també perquè es mantenen amb el pas dels anys. En el text es reflexiona sobre quina és la situació de desigualtat social d’aquestes zones, sobre les causes i conseqüències d’aquestes desigualtats, sobre les accions dutes a terme en aquests espais amb l’objectiu d’aproximar les seves condicions de vida a les de la resta de la ciutat i sobre el paper que hauria de tenir el nou planejament metropolità que s’està començant a elaborar respecte d’aquests enclavaments i la reducció de les desigualtats que pateixen.
Paraules clau
desigualtat social, espais en crisi, Barcelona, àrea metropolitana de Barcelona
Article Details
Com citar
Ruiz i Almar, Ernest. “‘Zones vermelles’. Desigualtat social i espais en crisi a Barcelona i la seva àrea metropolitana”. Scripta Nova: revista electrónica de geografía y ciencias sociales, vol.VOL 22, https://raco.cat/index.php/ScriptaNova/article/view/334961.
Drets
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:
- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència d'Atribució Compartir igual de Creative Commons que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu
- , en anglès).