La Ribera del Duero, geografía de un medio innovador en torno a la vitivinicultura
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Javier Aparicio
José Luis Sánchez
José Luis Alonso
Valeriano Rodero
La comarca vitivinícola de la Ribera del Duero, en la Comunidad Autónoma de Castilla y León (España), ha registrado una profunda transformación desde su pasado reciente, fundamentado en la elaboración de claretes a granel, hasta la construcción de un medio innovador en torno a la producción de tintos de calidad. La constitución de la Denominación de Origen en 1982 y su integración funcional en el sistema de innovación vitivinícola auspiciado por las autoridades regionales son dos factores imprescindibles en la explicación de este proceso de recualificación del sector que ha colocado a la Ribera del Duero entre las demarcaciones vinícolas más apreciadas de España. El fulgurante crecimiento del número de bodegas y la diversificación de su procedencia y de sus estrategias competitivas plantean, no obstante, interrogantes sobre el futuro de esta trayectoria tan dinámica.
Article Details
Com citar
Aparicio, Javier et al. “La Ribera del Duero, geografía de un medio innovador en torno a la vitivinicultura”. Scripta Nova: revista electrónica de geografía y ciencias sociales, vol.VOL 12, https://raco.cat/index.php/ScriptaNova/article/view/121406.
Drets
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:
- Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència d'Atribució Compartir igual de Creative Commons que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu
- , en anglès).