Conservació i imatge pública del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant el franquisme

Main Article Content

Judit Gil-Farrero

Aquest text té com a objectiu analitzar la relació entre la conservació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la seva imatge pública durant el període 1950-1976, tenint en compte el paper que hi va jugar la divulgació, i traient a la llum també les tensions existents entre aquestes qüestions i les circumstàncies socioeconòmiques de la població local del moment. Per a això s’han analitzat fonts de diversa índole i dirigides tant a un públic general com a un públic específic: legislació, obres que parlen del parc nacional, relats de viatges a aquesta zona del Pirineu català, textos sobre conservació de la natura i sobre parcs nacionals, premsa, publicacions periòdiques de diferents col·lectius, vídeos del NODO i documents d’arxiu del Centre de Documentació del parc. A partir de les fonts examinades, s’identifiquen diferents discursos i imaginaris sobre la natura i la seva conservació en diferents actors socials durant el franquisme.

Paraules clau
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, franquisme, conservació de la natura, divulgació, imatge pública de la natura

Article Details

Com citar
Gil-Farrero, Judit. “Conservació i imatge pública del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant el franquisme”. Ripacurtia, no. 5, pp. 49-76, https://raco.cat/index.php/Ripacurtia/article/view/422750.