Sur les deux scrupules de Pierre Hadot (à la fin de sa vie)

Main Article Content

Antoni Bosch-Veciana

Pierre Hadot ha deixat una petjada profunda d'humanitat i saviesa en els seus lectors i en els estudiosos de la filosofia antiga i la de tots els temps. Fou, sens dubte, un dels grans filòsofs francesos del segle XX, conegut i traduït arreu del món. El present text correspon a una conferència tinguda al Collège de Françe
—ell n'era catedràtic— en ocasió d'un l'homenatge fet a la seva persona pels seus amics. En el text posem en relleu com en alguns textos de Pierre Hadot, sobretot en els darrers, podem llegir entre línies el seu «testament»; un «testament» fet en forma de confessió i d'una recomanació que sorgeix d'una convicció profunda adquirida per haver examinat cada dia la seva vida en relació amb el bé. Aquest testament està íntegrament relacionat amb la comprensió de la filosofia com a manera de viure.

Paraules clau:

Pierre Hadot, testament de Pierre Hadot, escrúpol, els llibres com a meditació, manière de vivre

Article Details

Com citar
Bosch-Veciana, Antoni. “Sur les deux scrupules de Pierre Hadot (à la fin de sa vie)”. Revista Catalana de Teologia, vol.VOL 45, no. 1, pp. 109-20, https://raco.cat/index.php/RevistaTeologia/article/view/376809.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>