Intel·ligència artificial com a subjecte de dret: construcció i teorització crítica sobre la personalitat i la subjectivitat

Main Article Content

Sthéfano Bruno Santos Divino

Aquest article té com a objectiu respondre a la pregunta: pot una intel·ligència artificial ser considerada un subjecte de dret? Existeix la possibilitat d'afirmar el problema proposat observant el procés de subjectivació d'aquesta entitat. El primer procés comprèn l'emancipació de l'ésser del sistema de dominació. El segon procés determina el reconeixement entre espècies davant la societat per a la commutació de l'emancipació. Finalment, el tercer procés es refereix a la subjectivació i els drets de reclam, que poden tenir lloc enfront d'un reclam d'Intel·ligència General Artificial (AGI). S'utilitzen el mètode de cerca integrat i la tècnica de revisió de literatura.

Paraules clau
intel·ligència artificial; personalitat; subjectivació; subjecte de dret.

Article Details

Com citar
Santos Divino, Sthéfano Bruno. “Intel·ligència artificial com a subjecte de dret: construcció i teorització crítica sobre la personalitat i la subjectivitat”. Revista de bioética y derecho, no. 52, pp. 237-52, https://raco.cat/index.php/RevistaBioeticaDerecho/article/view/390372.
Biografia de l'autor/a

Sthéfano Bruno Santos Divino, Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais (Brasil)

 Advogado. Doutorando e Mestre em Direito Privado pela Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais (Brasil). Professor substituto de Direito Privado na Universidade Federal de Lavras. Membro do Instituto Brasileiro de Política e Direito do Consumidor (BRASILCON).