El paper de la remuneració en la decisió de participar en la recerca en salut
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El procés de consentiment informat per a la participació de subjectes humans en recerca téper objecte donar la informació adequada a l'individu, permetent que prengui la decisió de participar de manera voluntària i lliure de pressions externes. La possibilitat de remuneració podria interferir en la voluntarietat d'aquest procés de consentir. El present estudi avalua la percepció de la influència de la remuneració monetària a través de simulacions de recerca que varien en nivell de risc (Bioequivalencia i de Fase I) i tipus de remuneració monetària (amb i sense). Van participar de l'estudi 80 voluntaris. Els resultats suggereixen que la remuneració no va constituir una interferència en la voluntarietat del procés de consentiment, ja que els participants van acceptar una invitació per a participar en la primera enquesta a la qual van ser convidatsi no es van sentir influenciats incorrectament.
Article Details
Drets d'autor
Els/les autors/es conserven els drets d'autoria dels articles i autoritzen la Universitat de Barcelona a publicar-los en la seva Revista de Bioética y Derecho i a incloure'ls en els serveis d'indexació i abstracts, bases de dades acadèmiques i repositoris en els quals participa la revista. Els treballs publicats en la Revista de Bioètica i Dret estan sota la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (by-nc-nd 4.0), que permet compartir l'obra amb tercers, sempre que aquests reconeguin la seva autoria, la seva publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència. No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
Priscila Goergen Brust-Renck, Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA)
Doutora em Psicologia, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC), Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA), Porto Alegre (Brasil).
Ana Carolina M. Pechansky, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC)
Graduanda em Psicologia, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC), Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA), Porto Alegre (Brasil).
Roberta Bristot Silvestrin, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC) e Centro de Pesquisas em Álcool e Drogas (CPAD)
Doutora em Neurociências, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC) e Centro de Pesquisas em Álcool e Drogas (CPAD), Hospital de Clínicas de Porto Alegre, Porto Alegre (Brasil).
Lucas França Garcia, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC)
Doutor em Ciências Médicas, Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC), Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA), Porto Alegre (Brasil).
Bruna Pasqualini Genro, Serviço de Bioética e Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC) do Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA)
Doutora em Ciências Médicas, Serviço de Bioética e Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC) do Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA), Porto Alegre (Brasil).
José Roberto Goldim, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul
Doutor em Medicina, Serviço de Bioética e Laboratório de Pesquisa em Bioética e Ética na Ciência (LAPEBEC), Hospital de Clínicas de Porto Alegre (HCPA) e Faculdade de Medicina, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul, Porto Alegre (Brasil).
Articles més llegits del mateix autor/a
- Gabriela Schumacher, Lucas Garcia, Márcia Fernandes, José Roberto Goldim, La violència infantil en la perspectiva dels professionals sanitaris: reconeixement i protecció en les seves activitats professionals. , Revista de bioética y derecho: Núm. 44 (2018)
- Ana Luiza Portela Bittencourt, Alberto Manuel Quintana, Maria Teresa Aquino de Campos Velho, José Roberto Goldim, Laura Anelise Faccio Wottrich, Consentimento livre e esclarecido e avaliação do grau de expressão de coerção em assistência. , Revista de bioética y derecho: Núm. 31 (2014)
- Evelise Scaraboto Duarte, Fagner Sutel de Moura, Leonardo Pestillo de Oliveira, Lucas França García, Aspectes bioètics de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial en el camp de la salut: un estudi exploratory , Revista de bioética y derecho: 2023: Núm. 57 - mar - Dossier de telemedicina, coordinat per E. Rial-Sebbag i M. Casado