Narratives en l'ensenyament del dret: un estudi de cas

Main Article Content

Edgardo Muñoz
Aquest article postula que la utilització de narratives en l'ensenyament del dret, i en particular del dret comparat pel seu ingredient intercultural, aporta elements per a l'aprenentatge eficaç de la matèria. Per demostrar la seva hipòtesi, l'autor analitza la doctrina que explora la relació que existeix entre el relat d'històries i l'adquisició de competències interculturals i, en especial, jurídiques, així com els resultats d'un qüestionari implementat al llarg d'un semestre escolar en un petit grup d'estudiants del curs de dret comparat impartit per l'autor. L'objectiu de l'esmentat qüestionari va ser determinar la percepció individual i col·lectiva de l'estudiant sobre els diferents capítols del llibre Un gran viatge: manual de dret comparat, el qual exposa a través d'una narrativa el coneixement jurídic del curs de dret comparat que forma part de la llicenciatura de dret.  

Paraules clau:

Narratives, ensenyament del dret, dret comparat, interculturalitat, adquisició de competències.

Article Details

Com citar
Muñoz, Edgardo. “Narratives en l’ensenyament del dret: un estudi de cas”. Revista de Llengua i Dret, no. 69, pp. 210-23, doi:10.2436/rld.i69.2018.3021.
Biografia de l'autor/a

Edgardo Muñoz, Universidad Panamericana, Mexico

Edgardo Muñoz es profesor investigador en la Universidad Panamericana, Guadalajara, y jefe de la Academia de Derecho Internacional en misma Universidad. Edgardo Muñoz trabajó por varios años en Suiza  en el proyecto de investigación Global Sales Law liderado por la reconocida profesora Ingeborg Schwenzer (Universidad de Basilea) así como en en el grupo de arbitraje y derecho deportivo de un reputado despacho de abogados (Lenz & Staehelin, Ginebra). Fue Investigador asociado en el Graduate Institute of International and Development Studies de Ginebra. Fue igualmente Visiting Scholar en la Escuela Derecho de la Universidad Columbia en Nueva York y en la Universidad de McGill en Montreal Canadá. Es actualmente Course Lider en el programa de maestría de la Swiss International Law School y Vicepresidente del Comité de Arbitraje Jalisco de ICC Mexico.

Edgardo es Doctor en Derecho, summa cum laude, por la Universidad de Basilea, Suiza, Maestro en Derecho por la Universidad de California en Berkeley, Estados Unidos, Maestro en Derecho por la Universidad de Liverpool, Reino Unido, Licenciado en Derecho por la Universidad Iberoamericana, León, México y tiene la Distinción de Investigador Nivel 1, en el Sistema Nacional de Investigadores CONACYT.