L'aplicació de la Garantia juvenil a Catalunya
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Agnès Pardell Veà
M. Àngels Cabasés Piqué
La greu situació d’atur del col·lectiu de persones joves de més de 16 i menys de 25 anys requereix actuacions específiques i efectives per part de les administracions públiques. Aquest article analitza, d’una banda, si l’aplicació a Catalunya de la Recomanació del Consell sobre l’establiment d’una garantia juvenil en el marc del Pla Nacional d’implantació de la garantia juvenil a Espanya comporta una recentralització de competències a favor de l’Estat amb la creació d’un fitxer “únic”, la inscripció en el qual és la porta d’entrada al Sistema de Garantia Juvenil; i de l’altra, si les mesures adoptades per la Generalitat a partir de les Bases per a l’estratègia d’ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020, responen a un model específic i diferenciat del model estatal atenent al marc competencial estatutari actual.
Paraules clau
desocupació juvenil, persones joves, NOEF, Unió Europea, garantia juvenil, polítiques actives d’ocupació, competències de la Generalitat de Catalunya, recentralització.
Article Details
Com citar
Pardell Veà, Agnès; and Cabasés Piqué, M. Àngels. “L’aplicació de la Garantia juvenil a Catalunya”. Revista d’estudis autonòmics i federals, no. 22, pp. 264-11, https://raco.cat/index.php/REAF/article/view/300017.