Els efectes de la STC 31/2010, de 28 de juny, sobre el règim lingüístic de l'Estatut d'autonomia de Catalunya
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Eva Pons Parera
En aquest article, després d’identificar els objectius bàsics de la reforma estatutària en la matèria de llengua, s’analitzen les característiques generals del pronunciament del Tribunal Constitucional en la STC 31/2010 i els seus efectes sobre el règim lingüístic estatutari. En particular, són objecte d’anàlisi crítica l’argumentació i les declaracions interpretatives que hi formula el Tribunal en relació amb els principis estatutaris de llengua pròpia i oficialitat i les prescripcions lingüístiques sectorials que recullen els drets i principis en relació amb les institucions i administracions públiques, així com la capacitació en les llengües oficials del seu personal; l’ensenyament i l’àmbit socioeconòmic. En les reflexions fi nals s’aborda una lectura transversal de la Sentència, dins del context necessari en el qual aquesta s’inscriu, des de la perspectiva de l’autogovern de Catalunya en la matèria lingüística.
Paraules clau
llengües, ofi cialitat, estatut d’autonomia, jurisdicció constitucional
Article Details
Com citar
Pons Parera, Eva. “Els efectes de la STC 31/2010, de 28 de juny, sobre el règim lingüístic de l’Estatut d’autonomia de Catalunya”. Revista d’estudis autonòmics i federals, no. 12, pp. 120-52, https://raco.cat/index.php/REAF/article/view/250442.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Eva Pons Parera, Jaume Vernet i Llobet, La llengua de l'Ensenyament a les Comunitats Autònomes amb llengua pròpia , Revista d'estudis autonòmics i federals: Núm. 8 (2009)
- Eva Pons Parera, Llengua i immigració a l'Estat Autonòmic i a Catalunya: una aproximació jurídica , Revista d'estudis autonòmics i federals: Núm. 11 (2010)