Com alquimistes. Experiència analítica d’intuïció i imatges

Main Article Content

Sara Boffito
Silvia Lepore

Aquest treball parteix de les consideracions de Bion sobre el verb intuir, que ell utilitza per descriure els estats mentals intangibles de l’analista i del pacient. Les autores reflexionen, en la teoria i en la clínica, principalment sobre els aspectes visuals de la intuïció —«veure amb els ulls de la ment»— i conclouen que cal traduir en la praxi clínica alguns conceptes bionians que pertanyen al camp d’allò inefable, especialment eficaços i fèrtils per afavorir i comprendre les transformacions en el treball amb els pacients. L'article inclou el relat d'un cas clínic que posa de manifest aquests aspectes.


 

Paraules clau:

intuir, veure, imatges visuals, traducció en la praxi clínica, moments transformadors

Article Details

Com citar
Boffito, Sara; and Lepore, Silvia. “Com alquimistes. Experiència analítica d’intuïció i imatges”. Revista Catalana de Psicoanàlisi, vol.VOL 38, no. 1, pp. 61-72, doi:10.34810/rcpv38n1id391116.
Biografies de l'autor/a

Sara Boffito

Psicòloga, psicoterapeuta, psicoanalista SPI/IPA, experta IPA en psicoanàlisi de nens i d’adolescents. Ha traduït a l’italià diversos autors de psicoanàlisi en llengüa anglesa. És membre de la redacció de la Rivista di Psicoanalisi i de l’Editorial Board de la COWAP Book Series (Routledge).

 

Silvia Lepore

Psicòloga, psicoterapèuta i psicoanalista SPI/IPA; treballa privadament a Milà amb nens, adolescents i adults. Té un interés específic en la psicoanàlisi de parella i de família, que promou al si de la SPI. Dirigeix grups i seminaris clínics i de formació i també amb professionals de l’àmbit forense.