Visió binocular grupalitat i subjecte
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Pere Folch
«Visió binocular» és un concepte bionià que descriu una manera de mobilitzar emocions i pensaments de forma que es puguin conjugar dos vèrtexs d’una mateixa experiència. No es pot dur a terme com un acte voluntari, sinó únicament des de l’estat «sense memòria ni desig». La visió binocular és necessària per a la pràctica analítica de grup i individual i permet veure grupalitat i subjectalitat, que estan presents tant en el grup com en l’individu i que són dos aspectes del
funcionament mental, part d’un ritme seqüencial com PSnD.
Paraules clau
Anàlisi de grup, Assemblea d’objectes interns, Barrera de contacte, Bion, Sense memòria ni desig, Supòsits bàsics, Vèrtexs múltiples, Visió binocular
Article Details
Com citar
Folch, Pere. “Visió binocular: grupalitat i subjecte”. Revista Catalana de Psicoanàlisi, vol.VOL 36, no. 1, pp. 93-102, https://raco.cat/index.php/RCP/article/view/369879.
Drets
(c) 2020
Articles més llegits del mateix autor/a
- Josep Oriol Esteve, Pere Folch, Lluís Isern, Problemàtica i psicopatologia de la senectut (i II) , Revista Catalana de Psicoanàlisi: Vol. 30 Núm. 1 (2013)
- Josep Oriol Esteve, Pere Folch, Lluís Isern, Problemàtica i psicopatologia de la senectut (I) , Revista Catalana de Psicoanàlisi: Vol. 29 Núm. 2 (2012)
- Pere Folch, Realitat psíquica: simbolització i espai mental , Revista Catalana de Psicoanàlisi: Vol. 28 Núm. 1 (2011)
- Pere Folch, Ruth Malcolm Riesenberg. In memoriam , Revista Catalana de Psicoanàlisi: Vol. 28 Núm. 1 (2011)