Psicoteràpia de la parentalitat en les relacions pares-fills segons les edats i en la depressió pre i post-part

Main Article Content

Francisco Palacio
L’autor planteja la seva hipòtesi sobre la dimensió parental de la personalitat com a inherent a la organització libidinal.Descriu esquemàticament les tres formes de conflictes deparentalitat: neuròtic, depressiu-masoquístic i narcisísticdissociati fa un breu recorregut de com s’elaboren lesidentificacions amb les funcions parentals i els dols deldesenvolupament de la parentalitat al llarg del creixementemocional. En la part final de l’article facilita una guiad’entrevista per explorar els conflictes en les psicoteràpies dela parentalitat.

Paraules clau:

conflictes de la parentalitat, dimensió parental de la personalitat, dols de la parentalitat, funcions parentals, identitat parental

Article Details

Com citar
Palacio, Francisco. “Psicoteràpia de la parentalitat en les relacions pares-fills segons les edats i en la depressió pre i post-part”. Revista Catalana de Psicoanàlisi, vol.VOL 30, no. 2, pp. 57-64, https://raco.cat/index.php/RCP/article/view/302523.
Biografia de l'autor/a

Francisco Palacio

Psiquiatre. Psicoterapeuta. Psicoanalista, membre titular de la Societat Suïssa de Psicoanàlisi. Excap de servei de Psiquiatria Infantil i professor de psiquiatria infantil a les institucions psiquiàtriques universitàries de Ginebra.