Recursos alimentaris en el monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà) Primeres aportacions

Main Article Content

Marta Sancho i Planas
L’excavació del monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris, ens ha permès recuperar un seguit de restes d’origen vegetal i animal i uns materials que ens apropen al consum de determinats aliments, tant de l’entorn del lloc com més llunyans. En aquest article definim les característiques mediambientals de la serra del Montsec, lloc on es troba ubicat el jaciment, fem una anàlisi de l’Àrea de Captació de Recursos (ACR) que es defineix al seu entorn i presentem les restes vegetals, animals i materials recuperades en la intervenció arqueològica, en definim la procedència i en valorem el pes dins la dieta. Així mateix posem en relació aquestes troballes amb els costums alimentaris descrits en textos antics i finalment fem una proposta del patró alimentari dels habitants del lloc.
Palabras clave
Monacat visigot, Història de l’alimentació

Article Details

Cómo citar
Sancho i Planas, Marta. «Recursos alimentaris en el monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà) Primeres aportacions». Revista d’arqueologia de Ponent, pp. 63-80, doi:10.21001/rap.2018.28.3.