El vadin'asa com a recurs econòmic i element de resistència de l'economia comunitària

Main Article Content

Mariona Rosés Tubau
A Madagascar, la diversificació d’activitats econòmiques revela l’eficàcia de les pràctiques informals, que han sabut adaptar-se als diferents moments històrics. Multiplicitat d’activitats i d’unitats de producció de l’economia informal han funcionat de manera molt acceptable fins a l’actualitat sense la intervenció continua i massiva del progrés tècnic. La raó cal cercar-la al fet que es tracta d’un element potencial suplementari de resistència per a un sector de l’economia informal, que s’ha consolidat en sector de l’economia social.
El vadin’asa s’ha readaptat segons les noves necessitats històriques sense deixar mai de trobar-se vinculat al sentit i significació originari, ja que per al poble malgaix l’herència de la tradició i la seva perpetuació és bàsica per a la pròpia existència. Aquesta és la raó principal per la qual el vadin’asa ha pogut fer front a les diferents vicissituds històriques sense perdre la seva originalitat i aquest fet és precisament el que impulsa la dinàmica d’una pràctica de supervivència inserida en una economia de mercat.

Article Details

How to Cite
Rosés Tubau, Mariona. “El vadin’asa com a recurs econòmic i element de resistència de l’economia comunitària”. Quaderns-e de l’Institut Català d’Antropologia, no. 14, https://raco.cat/index.php/QuadernseICA/article/view/148365.