La destrucció del patrimoni religiós al terme municipal de Caldes de Malavella durant els primers dies de la Guerra civil. Petit inventari d’una gran pèrdua
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Marc Martínez Comas
Antoni Vilà Ribot
Sempre s’havia dit que el Comitè, els primers dies de la guerra, va cremar els retaules de les esglésies i va destruir les campanes però, aquests últims anys, a partir dela consulta de diferents documents i la troballa d’algunes postals i fotografies que no coneixíem, hem vist com la destrucció real fou molt més gran i, tant la parròquia de Sant Esteve de Caldes com les altres dues que conformen el municipi, Sant Mateu de Franciac i Santa Seclina, havien acumulat un ric patrimoni artístic i documental. Tot i que l’inventari no pot ser complet ja que la destrucció de part dels arxius parroquials no ens permet conèixer tot el que hi havia abans del juliol del 1936, hem intentat fer un recull de les notícies que en tenim tot il·lustrant-ho amb imatges antigues.
Article Details
Com citar
Martínez Comas, Marc; and Vilà Ribot, Antoni. “La destrucció del patrimoni religiós al terme municipal de Caldes de Malavella durant els primers dies de la Guerra civil. Petit inventari d’una gran pèrdua”. Quaderns de la Selva, no. 29, pp. 129-53, https://raco.cat/index.php/QuadernsSelva/article/view/350470.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Marc Martínez Comas, Mario Zucchitello Gilioli La independència dels països hispanoamericans a través de l’obra de Gil Gelpí Ferro (Tossa 1818-l’Havana 1887). Navegant, escriptor i periodista Tossa: Centre d’Estudis Tossencs (Quadern d’Estudis Tossencs, núm. 15), 2018, 477 p. , Quaderns de la Selva: Núm. 30 (2018)
- David Moré Aguirre, Joaquim Daban Massana, Elvis Mallorquí Garcia, Miquel Borrell Sabater, Marc Martínez Comas, Pau Turón Izquierdo, Joan Llinàs i Pol, Ressenyes i bibliografia comarcal , Quaderns de la Selva: Núm. 33-34 (2022)