Estudi d’un forn culinari de la Primera Edat del Ferro localitzat a l’assentament de Sant Jaume (Alcanar, Montsià) mitjançant espectroscòpia per FTIR, micromorfologia i anàlisi tipològica
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Carme Saorin
David Garcia i Rubert
En aquest treball estudiem des de diverses perspectives un forn localitzat a l’assentament de la Primera Edat del Ferro (mitjans del VII-principis del VI anE) de Sant Jaume (Alcanar, Montsià). L’estudi inclou l’aproximació experimental (emprant la micromorfologia i l’espectroscòpia per FTIR) i la tipològica (classificació tipològica i comparació amb altres estructures similars).
Paraules clau
forn, Primera Edat del Ferro, Sant Jaume, tecnologia de cocció, espectroscòpia per FTIR, micromorfologia
Article Details
Com citar
Saorin, Carme; and Garcia i Rubert, David. “Estudi d’un forn culinari de la Primera Edat del Ferro localitzat a l’assentament de Sant Jaume (Alcanar, Montsià) mitjançant espectroscòpia per FTIR, micromorfologia i anàlisi tipològica”. Quaderns de prehistòria i arqueologia de Castelló, no. 34, pp. 43-77, https://raco.cat/index.php/QuadernsPrehistoriaCastello/article/view/318850.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Carme Saorin, Les estructures de combustió del sector 3 de l’assentament del Tossal de la Vila (la Serra d’en Galceran, la Plana Alta) , Quaderns de prehistòria i arqueologia de Castelló: Núm. 36 (2018)
- David Garcia i Rubert, Miguel Ángel González López, Isabel Moreno Martínez, Víctor Revilla Calvo, Àlex Ros i Mateos, María del Mar Villalbí Prades, La vil.la de La Carrova (Amposta, Montsià) i el poblament d'època romana a las terres de l'Ebre , Quaderns de prehistòria i arqueologia de Castelló: 2005: Núm.: 24