Instrumenta Judeorum
Article Sidebar
Google Scholar citations
Main Article Content
Manuel Grau i Montserrat
En llegir la Tesi Doctoral sobre la Comunitat jueva de Besalú, l'any 1975, vaig fer un estudi, un llarg estudi, de 1.200 fulls, en dos volums, que és, de fet, la presentació dels fets més remarcables d'aquesta aljama, més aviat petita, però molt interessant que fins l'any 1342, va viure integrada amb la col·lecta gironina i, després, independent, fins la seva extinció arran de l'aplicació de la Butlla de Benet XIII, sobre la creació del call, l'any 1415.Abans d'aquella lectura vaig publicar tres treballs amb uns pocs documents que més tard aprofitaria per la dita Tesi, però, els donats a llum més tard, i que fan referència a aspectes varis, no eren tan sols repetició de qualques capítols sinó que els vaig refer i els afegí força dades no exposades adés, perquè no van ésser necessàries ni modificaven la visió general donada sobre l'aljama besalunenca. Potser el menys emprat fou l'Instrumenta judeorum que aquí analitzo i que és un bon testimoni de l'activitat econòmica d'unes quantes famílies jueves de Besalú al segle XIV.
Article Details
How to Cite
Grau i Montserrat, Manuel. “Instrumenta Judeorum”. Quaderns de les Assemblees d’Estudis, no. 5, pp. 129-7, https://raco.cat/index.php/QuadernsAE/article/view/352218.
Most read articles by the same author(s)
- Manuel Grau i Montserrat, Aportacions documentals sobre la Comunitat jueva a Camprodon (segles XIII -XV) , Quaderns de les Assemblees d'Estudis: Vol. 2 No. 4 (1980): IV Assemblea d'Estudis del seu Comtat