Les ocupacions del jaciment de La Dou (Vall d’en Bas, la Garrotxa) durant el Neolític (4900-4300 cal ANE) i el Bronze final (1260-920 cal ANE): estat actual de les investigacions sobre les produccions ceràmiques de les dues fases d’ocupació

Main Article Content

Javier Camara Manzaneda

Els treballs de recerca continuats al jaciment arqueològic de La Dou (Sant Esteve d’en Bas, la Garrotxa) des de fa més de 15 anys han permès donar a conèixer l’establiment de les primeres comunitats neolítiques a la Vall d’en Bas a finals del Neolític antic i l’ocupació posterior d’aquest emplaçament durant el Bronze final amb la construcció d’un assentament vinculat a una estructura singular de tipus fossat. Aquest treball presenta una síntesis de les característiques principals d’aquest jaciment i, de manera més especifica, se centra en l’estat actual de les investigacions que s’han desenvolupat sobre les produccions ceràmiques de les dues fases d’ocupació que han permès plantejar una sèrie d’hipòtesis de treball entorn als processos de manufactura de ceràmiques en aquest jaciment.

Article Details

Com citar
Camara Manzaneda, Javier. “Les ocupacions del jaciment de La Dou (Vall d’en Bas, la Garrotxa) durant el Neolític (4900-4300 cal ANE) i el Bronze final (1260-920 cal ANE): estat actual de les investigacions sobre les produccions ceràmiques de les dues fases d’ocupació”. Quaderns de les Assemblees d’Estudis, no. 3, pp. 229-46, https://raco.cat/index.php/QuadernsAE/article/view/409196.