La torre telegràfica militar del Croscat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Miquel Àngel Fumanal i Pagès
Albert Reixach i Sala
Guaitant bona part del terme de Santa Pau, de Finestres a Sant Julià, l'altiplà de Batet i la vall d'Olot, al punt més alt de la carena del volcà Croscat (786 m.) s'alcen les runes d'una torre de telegrafia òptica del segle XIX. Resulta quasi impossible veure-la des de la carretera comarcal que uneix Olot amb Santa Pau, malgrat que és un dels punts a peu pla per gaudir d'una bona visió del volcà, i en canvi la torre esdevé ben present si hom visita l'enorme forat de la cara nord-est del Croscat, des d'on s'efectuaren les massives extraccions de greda que ben apunt estigueren de fer-ne perillar la supervivència.
Article Details
Com citar
Fumanal i Pagès, Miquel Àngel; and Reixach i Sala, Albert. “La torre telegràfica militar del Croscat”. Quaderns de les Assemblees d’Estudis, vol.VOL 2, no. 9, pp. 79-95, https://raco.cat/index.php/QuadernsAE/article/view/352406.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Miquel Àngel Fumanal i Pagès, El Sant Sepulcre de Palera en l'epoca mediaval: algunes consideracions hostòricoartístiques , Quaderns de les Assemblees d'Estudis: Núm. 8 (1996): VIII Assemblea d'Estudis i el seu Comtat