Las cabezas femeninas mofletudas en pintura mural romana aproximación a una nueva interpretación
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Presentem una nova interpretació sobre les anteriorment conegudes com a «màscares lunars de tipus fantàstic» i posteriorment anomenades com «caps femenins galtaplens», molt populars en la pintura mural romana d’Itàlia i les províncies sobretot durant el III i IV estils, però l’ús dels quals s’estén fins al segle ii d.C. En aquest estudi hem efectuat una anàlisi de la posició d’aquests caps i els tocats que duen, que ens ha portat a concloure que estan íntimament relacionats amb el repertori egipci, molt en voga a Roma a partir de la conquesta d’aquest territori per part d’August.
Article Details
Drets d'autor
Tots els continguts inclosos a la revista Pyrenae estan subjectes a la llicència Reconeixement-No comercial-Sense obra derivada 3.0 Espanya, per la qual la seva reproducció, distribució i comunicació pública està permesa sempre que no es faci amb una finalitat comercial i es reconegui a l'autor i la revista. Qualsevol tipus de transformació necessita el consentiment exprés i escrit dels autors.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Carmen Guiral Pelegrín, Arnaud Coutelas, Lara Íñiguez Berrozpe, Vanessa Muñoz Rufo, Carmen Puerta López, Lourdes Romero López, Las pinturas de la domus de Can Cruzate de Iluro (Mataró, Barcelona). Estudio técnico y decorativo , Pyrenae: Vol. 54 Núm. 1 (2023)
- Lara Íñiguez Berrozpe, Eleonora Voltan, Picta Nilotica Romana. L’elaborazione e la diffusione del paesaggio nilotico nella pittura romana , Pyrenae: Vol. 55 Núm. 2 (2024)