La Gestió comunicativa de la seguretat alimentària a la Unió Europea: l'ús institucional dels mitjans de comunicació social

Main Article Content

Natàlia Lozano
Mònica Lores
L'interès per la comunicació de riscos alimentaris ha augmentat notablement en els últims trenta anys. El motiu principal ha estat la necessitat de gestionar les diferents alarmes i crisis alimentàries que han succeït des del cas de les vaques boges a la meitat dels anys noranta. Tot i que les institucions han comprovat que la comunicació de risc és vital per a la gestió d'aquestes situacions, és molt difícil posar-la en pràctica de forma efectiva a causa dels múltiples factors que la componen. A més, des de fa uns anys, s'ha sumat la irrupció dels mitjans de comunicació social (social media) i els webs 2.0. Aquests nous canals tenen una sèrie d'implicacions que fan repensar les lògiques comunicatives de les institucions.

Article Details

Com citar
Lozano, Natàlia; and Lores, Mònica. “La Gestió comunicativa de la seguretat alimentària a la Unió Europea: l’ús institucional dels mitjans de comunicació social”. Periodística: revista acadèmica, no. 14, pp. 59-72, https://raco.cat/index.php/Periodistica/article/view/264428.