Jesús Contreras o els inicis autodidactes de l'antropologia catalana
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Montserrat Clua i Fainé
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural
Griselda Ballester
Elisabet Marcos
Andrea Milán
Isabel López
Helena Moreno
Jessica Morente
Paula Villanueva
Jesús Contreras Hernández
Universitat de Barcelona
En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes ha tingut el privilegi de conversar amb el professor Jesús Contreras just abans de que es jubilés de la Universitat de Barcelona. Fent un recorregut per la seva vida i recerques coneixem l'experiència inicial amb la disciplina d'un dels primers deixebles de Claudi Esteva, la seva recerca etnogràfica sobre curanderisme i padrinatge al Perú, així com el seu paper en la fundació de l'Institut Català d'Antropologia. La segona part de l'entrevista focalitza en l'especialització de Contreras en l'antropologia de l'alimentació i la creació de l'ODELA (Observatori De l'Alimentació). Fent gala de la seva gran memòria i capacitat conversadora, Contreras ens ofereix un relat d'alguns dels moments més importants dels desenvolupament contemporani de l'antropologia catalana, de la qual ha estat i segueix essent un dels seus més destacats promotors.
Paraules clau
Jesús Contreras Hernández, Entrevista, Antropologia catalana, Antropologia de l'alimentació, Història de l'antropologia
Article Details
Com citar
Clua i Fainé, Montserrat et al. “Jesús Contreras o els inicis autodidactes de l’antropologia catalana”. Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia, vol.VOL 23, no. 1, pp. 84-117, https://raco.cat/index.php/Periferia/article/view/338973.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Josefina Roma, Montserrat Clua i Fainé, Mireia Costa Serra, Mireia Guil Egea, Devoció per la cultura popular: Entrevista a Josefina Roma , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Vol. 22 Núm. 1 (2017)
- Montserrat Clua i Fainé, Josep M. Comelles: una vida transitant per una antropologia en transformació , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Vol. 24 Núm. 2 (2019)
- Josué Molina Neira, Joana Ricart Sala, Elisabet Rodriguez Piñero, Montserrat Clua i Fainé, "Teresa San Román, antropóloga" , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Núm. 7 (2007)
- Montserrat Clua i Fainé, L’etnografia com a camí: entrevista a Joan Frigolé , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Vol. 20 Núm. 2 (2015)
- Gabriel Bosch, Sarah Hoeksma, Laura Pastor, Montserrat Clua i Fainé, "Jo treballo els meus fantasmes". Entrevista a Joan Prat , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Núm. 11 (2009)
- Montserrat Clua i Fainé, Laura Tamarit, Fina Ribas, Roser Blasco, "En toda teoría hay algo de biografía". Entrevista a Verena Stolcke , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Núm. 9 (2008)
- Quesé Blanco, Sara Egido, Axel Aubinyà, Montserrat Clua i Fainé, Reconstruyendo los hitos de la antropología. Con Teresa del Valle , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Núm. 13 (2010)
- Montserrat Clua i Fainé, De África a Barcelona: la trayectoria profesional de Danielle Provansal , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Vol. 21 Núm. 2 (2016)
- Montserrat Clua i Fainé, Entrevista a Joan Francesc Mira : els inicis de l’Antropologia al País Valencià , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Vol. 20 Núm. 1 (2015)
- Montserrat Clua i Fainé, Aprenentatges visibles : la presentació de pòsters en el marc de la Iª Jornada “Etnografia i Perifèria” , Perifèria: revista de recerca i formació en antropologia: Núm. 11 (2009)